Pages

miércoles, 24 de septiembre de 2014

Ganxet de reciclatge

Avui és el dia de les Mercès i he preparat un post molt especial en homenatge a una Mercè alegre i senzilla que va deixar empremta entre tots nosaltres. Perquè ella també cosia i moooolt!

Àvia de família i modista de professió. Al llarg de la seva trajectòria laboral es va realitzar com a professora de tall i confecció i com a propietària d’una merceria al primer Hiper de Barcelona on ja hi practicaven labors, que ara retornen amb la moda de les tricoteques i les puntes de coixí.



La idea del ‘ganxet de reciclatge’, amb bosses de plàstic com a matèria primera, neix als anys 90. La Mercè ja reciclava a casa seva com es feia a l’època: portant els envasos de vidre retornables a la botiga del poble, els diaris al drapaire i anava amb la lletera a recollir la llet. Així que les bosses de plàstic no deixaven de ser materials que sovint corrien per casa i que va aprofitar per fer allò que més li agradava: el ganxet.



Primer  van arribar els bolsos rodons. El següent model va ser un tipus cabàs i amb el temps va fer bosses per anar a la platja, bosses resistents reutilitzables per fer la compra, o el model de bolso més modern de quadradets. A més a més la Mercè també feia altres objectes, complements de moda i parament de la llar com porta mocadors de paper, pitilleres, catifes o pameles.


6 comentarios:

  1. Què curiós tot el que es pot arribar a fer amb material reciclat. Un homenatge molt maco a la Mercè! Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracies Silvia. Jo els porto sovint aquests bolsos que els trobo monissims i molt estiuencs.

      Eliminar
  2. Que bonito queda, jeje, yo lo intente una vez pero no se porque me quedaba fatal, he de volver a probar :D
    Besote!!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No puedo ayudarte porque no lis he hecho pero ahí los tienes como idea.

      Eliminar
  3. Respuestas
    1. Muchas gracias Cati. Eres de buen conformar! Jejejejeeee

      Eliminar

¡Mil gracias por arrancarme una sonrisa con tu comentario!

Puede que también te interese:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...